Pikantní směs rybího masa a zeleniny

4 porce
Print
Healthy food

I kořeněné jídlo vám může zlepšit pleť.

Suroviny:

  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 šálek cibule nakrájené na kostičky
  • 1/2 šálku nahrubo nakrájené červené papriky
  • 1/2 šálku nahrubo nakrájené zelené papriky
  • 3/4 šálku nakrájených hub
  • 2 stroužky jemně třeného česneku
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 2 plechovky (400 g) rajčat
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1/2 lžičky cayenského pepře
  • 1 bobkový list
  • 250 g vařených krevet (čerstvých nebo mražených), očištěných
  • 150 g čerstvých nebo mražených hřebenatek
  • 1 lžička nasekané petržele
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

Zahřejte olivový olej ve velkém hrnci na středním ohni. Přidejte cibuli, papriky, houby a česnek a za častého míchání povařte 8–10 minut. Přidejte kuřecí vývar, rajčata, kmín, cayenský pepř, sůl, pepř a bobkový list. Nechte bez pokličky mírně vřít 30 minut, občas zamíchejte. Přidejte krevety a hřebenatky, přikryjte je poklicí a vařte na mírném ohni dalších 10–15 minut podle velikosti hřebenatek, dokud nejsou měkké a celý obsah hrnce řádně tepelně upravený. Nakonec vyjměte bobkový list, směs dochuťte a těsně před podáváním přidejte petržel.

 

Nutriční hodnota jedné porce:

 

KalorieProteinyTukySacharidy
21523 g5 g21 g


cs-CZ | 17.1.2018 14:04:16 | NAMP2HLASPX03