This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here »

Aktualizovali jsme naše zásady ochrany osobních údajů. Chcete-li si jej prohlédnout,klikněte sem.

Mísa s kuřecím masem a hnědou rýží

4 porce
Print
Healthy food

Ochutnejte tuto lehčí verzi oblíbené rýžové mísy, která vám dodá vlákninu z hnědé rýže a zeleniny.

Suroviny:

  • 2 šálky čerstvě uvařené hnědé rýže
  • 4 půlky kuřecích prsou, bez kosti a kůže
  • 2 šálky brokolice nakrájené na kousky
  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 šálky krájeného čínského zelí
  • 2 mrkve nakrájené na proužky
  • 1/2 cibule nakrájené na plátky
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 nakrájená jarní cibulka
  • 2 lžičky drceného zázvoru
  • teriyaki omáčka

Postup:

Osolte a opepřete kuřecí prsa po obou stranách. Lehce potřete olejem velkou pánev (měla by mít víko) nebo použijte olej ve spreji. Pánev dejte na střední plamen a nechte minutu nahřát. Položte kuřecí prsa na pánev a nechte smažit 5–7 minut (než maso zhnědne). Prsa obraťte, dejte na pánev víko a pokračujte na mírném ohni. Nechte prsa dusit ve vlastní šťávě 12–15 minut (dokud nebudou uvařená). Vypněte plotnu, vyjměte maso z pánve, nakrájejte ho na plátky a vraťte na pánev, aby nevychladlo.

Zatímco se prsa dusí, uveďte do varu 4 šálky vody. Až se voda začne vařit, přidejte kousky brokolice a nechte minutu povařit – než dostanou jasně zelenou barvu a změknou. Vyjměte brokolici, ale neoplachujte ji.

Nahřejte si velkou pánev s olivovým olejem. Přidejte brokolici, zelí, mrkev, cibuli, česnek a cibulku se zázvorem. Za stálého míchání restujte 3–4 minuty, dokud zelenina není měkká a křehká. Okořeňte solí a pepřem podle chuti.

Uvařenou hnědou rýži si rozdělte do čtyř misek. Na rýži dejte zeleninu a kuřecí plátky a dochuťte teriyaki omáčkou.

 

Nutriční hodnota jedné porce:

 

KalorieProteinyTukySacharidy
32034 g5 g12 g


cs-CZ | 21.6.2018 22:28:55 | NAMP2HLASPX01